Gyakori kérdések

1Miben leszek az esküvőtökön?
A menyasszonyaim gyakran megkérdezik, hogy mit fogok felvenni az esküvőre? Természetesen zárt ruházatot. Nem fogom túlöltözni a menyasszonyt. Csinosan, de nem szexisen, elegánsan, profi ceremóniamesterhez méltóan jelenek meg. Mindig igyekszem a választott dekorációtok színével harmonizálóan öltözni, amennyiben ezt igényelitek.
2Hányszor fogunk találkozni az esküvőtök előtt?
Ahányszor csak szükségetek van rám. Természetesen telefonon, e-mail-ben, viber-en, vagy skype-on is sok mindent át tudunk beszélni, szóval, az sem akadály, ha külföldön éltek, de én hiszek abban, hogy a személyes találkozóinkon sokszor oldottabban, közvetlenebbül tudunk beszélgetni. Az engem felkérő párokkal gyakran olyan barátság és kötődés alakul ki, ami az esküvő után is megmarad. Hiszen rengeteget nevetünk, szervezünk, agyalunk együtt, hogy a nagy napotok tényleg tökéletes legyen. Ezért arra kérlek Titeket, hogy amennyiben lehetőségetek van rá, mindenképpen üljünk le néhányszor személyesen is beszélgetni!
3Hogyan fogok kommunikálni a vendégeitekkel?
A találkozóink során, meg fogom kérdezni, mit szeretnétek tőlem? Magázzam, vagy tegezzem a vendégeiteket? Amennyiben a tegezést választjátok, a helyszínen azért ezt a násznépetektől, örömanyuktól, örömapuktól is megkérdezem. Bár általában mindenki a tegeződést választja, ettől függetlenül én ezt továbbra is a legnagyobb udvariassággal és kedvességgel teszem majd meg. A másik kérdés, ami fel szokott merülni, az a hangerő. Nem vagyok vőfély, és nincs zengő orgánumom, de van hangerőm. Mindamellett van technikai felszerelésem is segítségként, mert valljuk be, azért főszezonban minden hétvégén száz embert túlkiabálva elég gyorsan berekednék. Épp ezért az esküvőtökre saját felszereléssel érkezem: megafon, mikroport, mikrofon és vevőegység.
4Milyen játékokat fogunk játszani?
Természetesen nem kötelező játszani, és sokszor nincs is rá szükség, viszont, ha mégis szeretnétek, együtt kitaláljuk a játékok listáját. Általában elegendő egy, maximum két játékot kiválasztani, de ha továbbiakra is szükség lenne az este folyamán, mindig vannak kellékek a kocsimban. Tudnotok kell, hogy nem szoktam olyan játékokat játszatni, amiben Ti vagy a vendégeitek kellemetlenül érezhetik magukat. Csak előre leegyeztetett játékot játszunk és nem célom, hogy cikis helyzetbe kerüljetek, vagy pironkodnotok kelljen. Kivéve, persze, ha külön ezt kéritek.;-)
5Mikor és hogyan tudtok fizetni?
Amikor a szerződést megkötjük, a foglaló 30.000-Ft ceremóniamesterkedésre és 15.000-Ft szertartásvezetésre. Természetesen erről számlát vagy nyugtát adok Nektek. A fennmaradó összeget az esküvőtök napján rendezzük, szintén számla/nyugta ellenében. Amennyiben a szerződést nem személyesen kötjük, (mert külföldön éltek..stb), utalással is tudtok fizetni. Ez esetben az átutalt összegről számlát adok Nektek.
6Amennyiben csak szertartásvezetést szeretnénk?
Tudnotok kell, hogy szertartásvezetést csak ceremóniamesterkedéssel együtt vállalok. A tapasztalatom azt mutatja, hogy mivel nagyon sokat beszélgetek Veletek a szertartás szöveg megírása kapcsán, sokkal többet elmeséltek nekem, jobban megismerem mire is vágynátok igazán, így a szertartásotok után, mint ceremóniamesteretek, meg tudom valósítani, azokat a kis részleteket is, amikre lehet, hogy tudatosan nem is gondoltatok, de ezekkel az apróságokkal együtt lesz tökéletes a napotok.